To trzeba upiec !
Zachęcam Państwa do wypróbowania przepisu na chleb bezglutenowy wg przepisu Agnieszki Bednarskiej.
Aga Bednarska prowadzi blog BEZGLUTENOWE JADŁO. Receptury bez glutenu, bez nabiału, bez cukru www.bezglutenowejadlo.pl. Na blogu znaleźć można wiele świetnych i inspirujących przepisów. Zachęcam bardzo.
Wypiek chleb bezglutenowego jest wyzwaniem dla wielu mam, a wypiek chleba bezglutenowego, które dziecko będzie chciało jeść często pozostaje marzeniem. Cóż, próbujemy dalej, bo przecież kanapki czy grzanki są dla wielu dzieci nieodzownym elementem posiłków. Chleb by Aga Bednarska jest smaczny, miękki, nie rozpada się przy krojeniu, a skład gwarantuje dobrą wartość odżywczą.
CHLEB BEZGLUTENOWY(mała keksówka ok. 10 cm x 20 cm- można użyć klasycznej, dłuższej, będzie tylko bardziej płaski)
Składniki:
Wykonanie:
Rady:
Po przełożeniu ciasta do foremki od razu pieczemy – niech nie kusi odstawienie na kolejne wyrośnięcie, bo stanie się kruchy, niesmaczny i słabiej wyrośnie. Mnie raz tak właśnie pokusiło…:)